SPAGNOL COL DE SAS

Vinárstvo Spagnol má pôvod v pestovaní viniča, ktorý započal pradedo Serafino na prelome 19. a 20. storočia. Historická cesta zahrňovala výrobu a distribúciu vín vo veľkých nádobách až do roku 1986, kedy otvorili vlastnú pivnicu a začali fľaškovať víno, čím vytvorili komplexný dodávateľský reťazec.

Rodinný tím, ktorý tvoria otec Orazio, matka Loreta a bratia Stefano, Marco, Alberto a Mattia, bol vždy hlboko spojený s vinárskou činnosťou. Orazio a Alberto sa spolu s tímom agronómov starajú o všetky aspekty poľnohospodárskej práce, od správy vinohradu až po ručný zber hrozna. Výrobu vína v rodinnej pivnici zabezpečujú enológovia Stefano a Marco.Časom sa "rodina" rozrástla o oddaných spolupracovníkov na vinohrade (7 ľudí) aj v kancelárii (4 ľudia).

Ich práca je viac než profesia, je to rodinná vášeň zakorenená v tradičných hodnotách. Ich vinohrady sú rozmiestnené na najideálnejších svahoch v oblasti Conegliano Valdobbiadene DOCG, zaberajúc 34,5 hektára vlastníctva v provincii Treviso v obciach Saccol (Valdobbiadene), San Pietro di Feletto, Solighetto, Collalto a Farra di Soligo.

Samotné vinárstvo sa nachádza v Colbertalde di Vidor. Dva vinohrady si zaslúžia osobitnú pozornosť: prvý v Solighetto di Pieve di Soligo je miestom histórie glera, pretože sem patril gróf Marco Giulio Balbi Valier, ktorý tu prvýkrát izoloval Prosecco Balbi, klon viniča, ktorý je dnes pestovaný v celej oblasti DOCG Conegliano Valdobbiadene. Druhý, vinohrad "Col del Sas," je symbolom rodinnej histórie a miestom vzniku značky SPAGNOL COL DEL SAS, ktorá zosobňuje neoddeliteľnú väzbu medzi rodinou a krajinou.

Ponuka SPAGNOL COL DE SAS