SANTA EUROSIA

Santa Eurosia, rodinný podnik založený v roku 1981 v srdci oblasti Valdobbiadene DOCG a Superiore di Cartizze má hlbokú vášeň pre výrobu prestížnych vín. Oblasť Valdobbiadene DOCG a Superiore di Cartizze v sebe nesie hlboké vinohradnícke korene, vďaka jedinečným prírodným podmienkam, ktoré výnimočným vínam dávajú úplne jedinečnú úroveň kvality.

Santa Eurosia vytvára svoje vína s cieľom vyzdvihnúť potenciál prírody. Ich dôkladný a starostlivý proces "prise de mousse" odmeňuje chuťovým zážitkom plným sily a mladosti. Meno Santa Eurosia, je odvodené od oblasti, ktorá je známa pod týmto menom a nachádza sa nedaleko vinárstva. Svätyňa Santa Eurosia bola zasvätená českému mučeníkovi, kanonizovanému v roku 882. Vzýva k ochrane pred búrkami, bleskmi, krupobitím a tiež po plodoch zeme. Stala sa ochrannou známkou spoločnosti a jej podobizeň zdobí všetky výrobné etikety.

Vinárstvo Santa Eurosia sa pýši viac ako 30-ročnou históriou trvajúcej starostlivosti o kvalitu. Pri každom zbere sa mimoriadne zodpovedne venuje spracovaniu hrozna s cieľom dosiahnuť najlepšie výsledky. V spolupráci s 25 rodinami vinohradníkov vyberajú tie najlepšie šarže hrozna z kopcov Valdobbiadene a okolitých obcí. Ich šumivé vína, s označením pôvodu Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore a Prosecco DOC Treviso a značkou Santa Eurosia, odzrkadľujú vlastnosti rôznych viníc na území. Ručný zber je nevyhnutný na zachovanie kvality hrozna, a jemné lisovanie zaisťuje, že šťava je vylisovaná bez zbytočného tlaku.

Proces primárneho kvasenia pri kontrolovanej teplote v nerezových nádržiach je nevyhnutný pre zachovanie integritu hroznovej šťavy a dosiahnutie vôní sviežich a intenzívnych vín. Avšak kľúčovým okamihom je sekundárne kvasenie, ktoré vínu dodáva jeho charakteristickú iskru. Po 40-dňovej "prise de mousse" v autoklávoch, čo sú vzduchotesné nádoby z nehrdzavejúcej ocele, víno získava svoje výnimočné vlastnosti a komplexný buket.

Ponuka SANTA EUROSIA