BASTIA

Michele Rebuli, majiteľ a hlavný enológ vinárstva Bastia, zastáva presvedčenie, že budúcnosť vinohradníctva spočíva v oslobodení od tradičných klasifikácií a pracovných metód. S jeho nadšením a presvedčením sa stotožňuje aj s myšlienkou prírodných vín, pričom pokladá prerezávanie viniča za neprirodzený zásah, ktorý je vzdialený od jeho vízie autentického vinárstva.

Michele získal mnohoročné skúsenosti v odvetví a jedno slovo, ktoré podľa neho zohráva kľúčovú úlohu v procese vinifikácie, je "rovnováha". Rovnováha medzi tradičnými a inovatívnymi prístupmi, citlivosťou a skúsenosťami, prírodou a technikou je podľa neho zásadná pre vytvorenie vín, ktoré dokážu autenticky odzrkadliť terroir.

Michele Rebuli svoju cestu začal už v mladosti, keď nasledoval svojho otca Toniho do strmých vinohradov vo Valdobbiadene. Táto cesta ho naučila všetko o viniciach, ich raste, starostlivosti a rešpektovaní prírodných cyklov. Jeho dobrodružstvo v oblasti vinohradníctva zdieľal so svojou manželkou Taniou a ich tromi deťmi, ktoré by mohli v budúcnosti pokračovať v rodinnom vinárstve, ktoré sa venuje autentickej práci na viniciach. Spolu tvoria rodinnú farmu, ktorá nesie ducha generácií.

  

 

Ponuka BASTIA