BALLIANEI

V srdci Valdobbiadene DOCG rodina Ballianei pestuje vinič a vyrába "bublinky" už viac ako štyri generácie

V srdci geografického územia Valdobbiadene – Conegliano DOCG sa rodina Ballianei už štyri generácie venuje pestovaniu viniča a výrobe šumivých vín. V roku 1966 sa Antonio Balliana stal majiteľom niekoľkých rodinných viníc a založil spoločnosť s rôznorodou produkciou, zahrňujúcu víno, mlieko, konzervované mäso a obilniny. Vďaka podpore jeho manželky Irmy a synov Luciana a Pierluigiho sa im podarilo získať nové vinice a postupne sa špecializovať na výrobu šumivých vín.

V súčasnej dobe Luciano a Stefania spoločne vedú firmu, ktorá obrába zhruba jeden hektár lesa, štyri hektáre ornej pôdy a zhruba päť hektárov viníc na niektorých z najstrmších a najvhodnejších miest v tejto oblasti. Vinohradníctvo je tu vnímané ako hrdinský odbor. Lucianovi deťom, Angelovi a Mircovi, pomáhajú s prevádzkou.

Na enologickú stránku sa sústreďuje enológ Mirco, ktorý v roku 2015 absolvoval Inštitút GB Cerletti v Conegliano av roku 2018 získal titul v odbore vinohradníctva a enológie na Univerzite v Padove s odborným stážom v Kalifornii. Vďaka svojmu nasadeniu a oddanosti svojej práci sa v roku 2019, ako najmladší člen, pripojil k historickému bratstvu Valdobbiadene a získal titul „rytier Valdobbiadene“.

IMG-3719-1-2048x1365

 

Výrobná filozofia rodinného vinárstva Ballianei je v podstate o rozumnom vinohradníctve. Táto filozofia je nasledovaná s vášňou a dôslednosťou. Rodina zasvätila našu prácu tomu, aby našla najlepšie a najefektívnejšie riešenia na boj proti chorobám, ktoré v sezóne ohrozujú vinohrady. Chcú dosiahnuť hrozno zdravé ako dub a minimalizovať zásahy aj vo vinohradníckej pivnici.

Ich rozhodnutia sú výsledkom dlhoročných skúseností v oblasti vinohradníctva, ktoré doplnili o najnovšie poznatky a techniky. No to všetko by bolo ničím, bez ich vinohradov, ktoré sú ako klenoty. Ležia v ideálnych nadmorských výškach od 250 do viac ako 400 metrov nad morom a sú vždy dobre vetrané, čo umožňuje rýchle vysychanie po dažďoch.

Trvalo štyri generácie, kým rodina Ballianei vytvorila tento jedinečný mikroekosystém. Stala sa správcom tohto územia, kde žije a pracuje. Rodina je oddaná svojej zemi a jej zdraviu, preto sa neviažu na žiadnu rigidnú výrobnú filozofiu, ktorá by bránila v plnom využití ich znalostí, skúseností a kompetencií, prispôsobených konkrétnym podmienkam úžasnej oblasti.

IMG-4702-scaled

 

Ponuka BALLIANEI