Ballianei Brut Nature Sui Lieviti Valdobbiadene DOCG - Prosecco Col Fondo
Vyrobené tradičnou metódou Sui Lieviti - fermentáciou vo fľaši.
LIMITOVANÁ EDÍCIA - vyrobených iba 2.000 fliaš.
Vinárstvo: |
Azienda Agricola Ballianei s.s. |
Zvyškový cukor: |
0 g/l |
Kategória:
|
Col Fondo
|
Odroda: |
100% Glera |
Kyseliny: |
5,00 g/l |
Tlak vo fľaši: |
5 bar |
Ročná produkcia: |
len 2.000 fliaš |
Objem: |
0,75 l |
Alkohol: |
11,50 % |
Teplota pre servírovanie: |
8-10 °C |
Skladovanie:
|
Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. Neodporúčame dlhodobo skladovať v chladničke. |
Zrenie vína vo fľaši má v oblasti Valdobbiadene DOCG staroveký pôvod. V skutočnosti, ešte pred vznikom tlakových nádrží sa zistilo, že na jar fľaškované tiché víno s miernym zvyškovým cukrom, sa postupne stalo živším produktom s veľmi jemnými bublinami.
Vinica uvedená na etikete sa nachádza v oblasti „Val Grande“ v Col San Martino a od roku 1948 je starostlivo strážená našou rodinou. Vysoká nadmorská výška a vystavenie slnku v kombinácii s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti riadenia tejto nepriepustnej svahovej vinice nám umožňujú získať veľmi zrelé hrozno, vďaka ktorému sa vieme dopracovať k obzvlášť štruktúrovaným vínam s veľkou minerálnosťou. Výsledkom je úprimné víno s reziduálnym cukrom a voľným oxidom siričitým blízko nuly.
Kvasinky usadené na dne umožňujú neustály vývoj vína v čase a tiež zabezpečujú jeho prirodzenú ochranu.
Ako servírovať Col Fondo:
Pre pravú tradičnú chuť otočte uzavretú fľašu hore nohami, aby sa kvasnicový sediment premiešal s obsahom fľaše. Pre jemnejšiu chuť víno zlejte a kvasnicový sediment nechajte na dne fľaše.